Ontdek deze 3 talenten tijdens Art on Paper
Tekenkunst zit ontegensprekelijk in de lift. Art on Paper, dat nog tot en met 9 september in de Brusselse BOZAR loopt, is uitgegroeid tot een van de belangrijkste beurzen gewijd aan tekeningen. Tijdens de 5 dagen van het gebeuren stellen 50 galerijen uit binnen- en buitenland elk 1 kunstenaar voor. Je maakt er kennis met de meest uiteenlopende hedendaagse invullingen van het begrip tekening. Er valt heel wat te ontdekken: van hyperrealistisch tot minimaal en abstract, van potlood op papier tot assemblages en 3D-werk. Uit de overdaad aan talent stellen we graag deze 3 klasbakken voor:
Felipe Bedoya
Deze Columbiaanse kunstenaar neemt je in zijn fascinerende tekeningen mee naar zijn thuisland. Hij combineert tekening en fotografie en komt zo tot poëtisch werk in een heel eigen beeldtaal. De minuscule figuren die hij bij elkaar plaatst, lijken geïsoleerd en eenzaam. Maar door tekens als pijlen en cijfers lijken ze op een raadselachtige manier met elkaar verbonden. Of misschien wachten ze in dat fascinerende niemandsland tot jij, als kijker ze vindt.
Felipe Bedoya, onex1,technique drawing and photography on graph paper, 2018, 30x22cm, Adrián Ibáñez Galeria
Raquel Maulwurf
Raquel Maulwurf is gefascineerd door de menselijke drang om zichzelf, elkaar en onze omgeving kapot te maken. Ze maakt haar tekeningen op papier, canvas of rechtsreeks op de muur, van heel klein tot monumentaal. In haar recent werk focust ze op de chaos van onze wereld, wanneer die wordt getroffen door de krachten van de natuur en ecologische rampen. Ze toont dat geweld door met geweld op haar tekeningen tekeer te gaan: ze krabt en bewerkt het oppervlak met scherpe voorwerpen en toont zowel vernietiging in zowel het onderwerp als het maakproces.
Raquel Maulwurf, Coal, charcoal pastel on museum board, 2018, 152x267cm, Livingstone Gallery.
Keita Mori
Door opgespannen draad, technische schetsen en futuristische tekeningen samen te brengen komt de Japanse kunstenaar Keita Mori tot eigenzinnige landschappen die vaak een hele muur innemen. Met niets meer dan strakke draden en punten van lijm en volgens regels die hij zichzelf oplegt, komt hij tot strakke geometrische ruimtes. Het lijken skeletten van figuren, die je al al kijkend verder invult.
Keita Mori, Untitled, fil de coton et fil de soie sur papier, 2017, 76x56cm, Galerie Catherine Putman