top of page

Machtig spiritueel

Tot 20 augustus 2017 is Hasselt weer in de ban van de zevenjaarlijkse Virgajesse-feesten. Galerie De Mijlpaal uit Heusden-Zolder zag in dit evenement een uitdaging en concipieerde een uiterst inspirerend kunstproject: ‘Celibataire Divas’.

De tentoonstelling is te zien in het refugehuis van Herkenrode, het toevluchtsoord binnen de Hasseltse stadsmuren voor kloosterlingen in bange tijden. In de presentatie worden drie thema’s uitgediept: spiritualiteit, macht en rijkdom; dit alles geënt op sterke vrouwen op zoek naar verlossing. Rijkdom en macht nastreven, en toch een spiritueel leven leiden. Hoe doen we dat? Gaan we op bedevaart naar Compostela? Of toch naar Tomorrowland?

Anahita Razmi

Meer dan zestig gerenommeerde kunstenaars verbeelden elk op hun manier de eeuwige queeste naar zingeving. Verwacht sterk werk van Nan Goldin, Erwin Olaf, Vanessa Beecroft, Jan Fabre, Peter De Cupere, Octave Landuyt, Hans op de Beeck en vele anderen. Een uiterst opvallend kunstwerk is ‘A long walking’ van Timo van Luijk. Hij verzamelde schoenen van mensen die al eens mee stapten in de Virgajesse-optochten. Hun schoenen wandelen in de tentoonstelling verder op een lopende band, samen met de schoenen van vele andere pelgrims. Extra pelgrimsschoenen zijn tijdens de expo nog altijd welkom! Celibataire Divas Herkenrode Refuge, Hasselt Tot 3 september 2017

Marie Cecile Thijs

Cindy Wright

RECENT

bottom of page